top of page

NEWS

Kunststof spuitgieten en onderzoek bij het KATC

Het Kunststoffen Applicatie & Training Centrum (KATC) in Bergen op Zoom is ingericht. In de laatste week van juni 2018 is de apparatuur geïnstalleerd.

Er staan nu een Extruder, Spuitgietmachine, een, MFI (Melt Flow Index) om de viscositeit van de kunststof te meten, een trekbank , een kerfslagproef een vochtbalans en een microbalans. Tevens is het de bedoeling volgend jaar ( 2019) een compounder aan te schaffen.

Markiezaat College In september worden deze machines opgenomen in het practicum en het keuzedeel voor de studenten Procestechniek van het Markiezaat College. De studenten leren dan te werken met kunststoffen die al dan niet verrijkt zijn met Biovezels. In dit proces is er een samenwerking met Millvision. Zij hebben ook het Natuurvezel Applicatie Centrum in huis.

Het gebruik van (‘groene’ en biovezel verrijkte) kunststoffen neemt steeds meer een vlucht. Daarom is het belangrijk dat ook jonge mensen in hun opleiding al te maken krijgen met deze materie.

Bedrijven

Maar het KATC is er niet alleen voor het onderwijs. Als bedrijven hun materialen (granulaat) willen laten testen kunnen ze aankloppen bij het KATC. Dat kan in een project met studenten, maar ook docenten kunnen hierin het nodige betekenen. Soms heeft een bedrijf wel een idee, maar is het te duur om het in eigen huis te testen. Dan kan dat in het KATC. Studenten kunnen in een project dan aan de slag met spuitgieten en kwaliteitscontroles van de aangeleverde materialen, Ook kunnen bedrijven hun expertise inzetten om samen met studenten en /of zelfstandig het gewenste onderzoek tot uitvoering te brengen in het KATC,”zegt Johan Keuenhof.

Hij is projectleider van het KATC en docent Procestechniek op het Markiezaat College.

Bedrijven die hun medewerkers willen laten scholen op het gebied van kunststof spuitgieten kunnen ook terecht bij het KATC. Het KATC is gevestigd in de onderwijsruimte van Procestechniek van het Markiezaat College aan de Nobellaan 50 in Bergen op Zoom. Voor meer informatie en of samenwerking kan contact opgenomen worden met Johan Keuenhof: j.keuenhof@rocwb.nl


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page