NEWS

Growing a green future

June 22, 2018

 

De Rusthoeve in Zeeland is zeker in deze tijd van het jaar een prachtige plek.

 

In dit Agrarisch Innovatie en Kenniscentrum op Colijnsplaat, aan de voet van de Zeelandbrug, werd begin juni door studenten van HAS Den Bosch, Avans Hogeschool en  Hogeschool Karel de Grote een presentatie gegeven omtrent de onderzoeksresultaten. Onder het circulaire thema (growing a green future) presenteerden zij de stand van zaken m.b.t. onderzoeken naar bijvoorbeeld het suikergehalte in de graansoort sorghum, naar mogelijkheden om in Nederland zoete bataat te telen of om uit planten biociden (natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen) te extraheren.

 

Ook was er een rondleiding door de bioased innovations garden, de biobased proeftuin met meer dan zestig verschillende gewassen die om zeer uiteenlopende redenen worden geteeld.

Naast projectleiders van het CIV waren er ook 19 eerstejaars studenten van het Prinsentuin College  aanwezig. Zij legden begin dit schooljaar de proeftuin bij hun eigen school aan. Nu mochten ze bij een professionele proeftuin kijken.

De opgedane kennis werd mee naar huis genomen en zal zeker volgend schooljaar merkbaar zijn.  

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

CIV BIOBASED ONDERTEKENT NATIONAAL GRONDSTOFFENAKKOORD

February 1, 2017

1/2
Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

© 2017 by Manon de Vries