top of page

NEWS

Deense studenten op zoek naar biobased economy


Op donderdag 5 april 2018 waren 19 studenten en 2 begeleiders van het Bygholm Agricultural College uit het Deense Horsen te gast bij Jos Scheurink op het Prinsentuin College. Jos ontving zijn gasten in zijn functie als Coördinator CIV Biobased (Centrum voor Innovatief Vakmanschap).

De studenten volgen een programma dat een combinatie is van beroepsonderwijs op een agrarische school en algemeen hoger secundair onderwijs op een reguliere middelbare school (‘EUX’). Hun interesse ging vooral uit naar de biobased society / biobased economy (gerelateerd aan de landbouw).

Agrarische productie en de biobased economy (en in bredere zin ook de circulaire economie) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en vormen daarmee een noodzakelijk, veelbelovend en interessant nieuw veld voor toekomstige agrarische ondernemers en agrarische opleidingen. En dat is precies het leertraject van deze groep studenten. Ook bij het Prinsentuin College staan de biobased economy en de circulaire economie centraal in de opleidingen agro & food. Dit college participeert samen met het Radius en het Markiezaat College in CIV Biobased (ROC West-Brabant).

Het ochtendprogramma bestond uit een excursie aan de kassen op het college. In de middag werden the Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom en kruidenkwekerij De Kruidenaer in Etten-Leur bezocht. Gezien de brede interesse en de vele vragen die werden gesteld (zowel door de studenten als door de begeleiders) werd deze dag erg gewaardeerd.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
bottom of page