top of page

Suiker Unie ontwikkelt, produceert en vermarkt suiker en suikerspecialiteiten. Haar fabrieken voor de productie van suiker in Dinteloord, Vierverlaten en Anklam (Noordoost-Duitsland) behoren tot de modernste van de wereld. Net als de fabrieken in Puttershoek en Roosendaal die droge- en vloeibare suikerspecialiteiten produceren. Het hoofdkantoor staat in Dinteloord.

Suiker Unie is onderdeel van Royal Cosun. Dit internationale concern ontwikkelt, produceert en vermarkt natuurlijke voedingsmiddelen en – ingrediënten. Royal Cosun is een coöperatie van ongeveer 10.000 telers. Het concern realiseert een jaaromzet van ongeveer 1,8 miljard euro en heeft ruim 4.000 medewerkers in dienst.

Saint-Gobain Isover is wereldwijd de grootste producent van isolatiematerialen. De missie van Isover is om thermische, akoestische en brandveilige isolatie-oplossingen te ontwikkelen die zorgen voor een comfortabele, energie-efficiënte en duurzame leefomgeving.

SABIC vestigde zich in 1971 in Bergen op Zoom. In dat jaar opende de Noryl-fabriek haar deuren en in de jaren ’70 en ‘80 zijn er verschillende fabrieken en gebouwen bijgebouwd. Er bevinden zich nu acht fabrieken op het terrein en verschillende kantoorgebouwen. Materialen geproduceerd in Bergen op Zoom, worden over de gehele wereld verscheept. Daarnaast is er een uitgebreide technologieafdeling met onderzoeks- en testlaboratoria.

Nuplex Resins is een wereldwijde fabrikant en distributeur van hoogwaardige harsen voor verf. Destijds begonnen onder de naam Synthese, vervolgens onder de naam van Akzo Nobel Resins, en sinds 2005 onderdeel van Nuplex Industries. In Bergen op Zoom werken ongeveer 300 medewerkers .

bottom of page