Stadsteelt paddestoelen steeds populairder

Gepubliceerd: 15 september 2016

Paddestoelen groeien prima op koffiedrab en in leegstaande gebouwen in de stad. Steeds meer ondernemers en particulieren spelen daar op in.

Zo toonde het bedrijf Fungi Futuri tijdens de Dutch Design Week 2015 hoe leegstaande kantoren in Eindhoven konden worden omgebouwd tot shiitake-kwekerijen. Het bedrijf Rotterzwam kweekt oesterzwammen in een leegstaand tropisch zwembad in Rotterdam. Het streeft daarbij naar een jaarproductie van 10.000 kilo binnen anderhalf jaar (nu ligt de productie nog tussen de 2500 en 3000 kilo).

Rotterzwam wil dit volume deels realiseren door verse oesterzwammen te verkopen in Rotterdam en omgeving, voor een vaste prijs van € 10 per kilo. Afnemers zijn restaurants die geïnteresseerd zijn in lokale en verse producten en een lokale bakker die de oesterzwammen verwerkt in bitterballen en kroketten.

Daarnaast ziet Rotterzwam kansen voor groei in het stimuleren van oesterzwamteelt door particulieren en ondernemers elders, met de RotterZwam-Growkit voor particulieren en een masterprogramma voor andere ondernemers.

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Agro & Chemie