Biobased inrichting op Bergse gemeentehuis

Gepubliceerd: 9 juni 2016

Op maandag 6 juni onthulde wethouder Patrick van der Velden met gepaste trots zijn nieuwe biobased meubels. De tafel en stoelen zijn gemaakt van biobased materialen in opdracht van de Gemeente Bergen op Zoom. Ze zijn speciaal ontworpen voor de wethouder, die al lange tijd de wens had om zijn spreekkamer in te richten met Biobased meubels.

De tafel is een ontwerp van Koos 's Gravendijk van Meestermaker. De omlijsting en poten zijn gemaakt van biobased ECOboard panelen. Deze panelen worden gemaakt van restafval uit de agri industrie, zoals stro en riet. Het tafelblad bestaat uit Biocomposiet (uit gras en natuurlijk hars). De stoelen kregen een tweede leven door deze opnieuw te bekleden met stof van Ecological Textiles. De stof bestaat uit 50% wol en 50 % hennepvezel.

De tafel is in elkaar gezet door Jimmy, student van het Markiezaat College en Bouwmensen Zuidwest. Jimmy volgde de opleiding Meubelmaker, niveau 3 en de biobased tafel was het afstudeerproject van Jimmy. Voor hem was het een nieuwe, maar ook leerzame ervaring om aan deze biobased tafel te mogen werken.

CIV Biobased en het Markiezaat College bedanken de Gemeente Bergen op Zoom hartelijkvoor dit mooie samenwerkingsproject dat zeker opvolging zal krijgen.

Manfred van de Kreeke, links, en wethouder Patrick van der Velden Manfred van de Kreeke, links, en wethouder Patrick van der Velden